Take the 2-minute tour ×
Mathematics Stack Exchange is a question and answer site for people studying math at any level and professionals in related fields. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to learn to factor polynomials, and I'm trying to graph

$$30x^5 – 166x^4 – 542x^3 + 2838x^2 + 1520x – 800$$

from here on Purplemath.

When I graph polynomials on my NSpire CS CAX or here it doesn't match up with what the picture gives. What am I doing wrong?

share|improve this question
2  
We have no way of knowing what you're doing wrong if you don't tell us what you did. Are you sure you entered it correctly? Are you sure the axes match? –  Qiaochu Yuan May 1 '12 at 21:43
    
You should play a little with the "Y-Scale" button. –  Xabier Domínguez May 1 '12 at 21:45
    
@Qiaochu Yuan I entered the equation in and told it to graph. –  CrewdNBasic May 1 '12 at 21:50
    
@CrewdNBasic I did too and it worked fine for me. –  Antonio Vargas May 1 '12 at 22:18
    
What PurpleMath gave was right. Check snipurl.com/23bm97v –  Jeremy Carlos May 1 '12 at 22:30
add comment

1 Answer 1

You should probably set Y-min to –1000 and Y-max to 10000 or something like that. That's most likely the problem, but I'm not completely sure because I can't see what you've done exactly.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.